Opleidingen en ervaring

Juul Hogeling heeft JUULS ATELIER in 2017 opgericht. Als kunstenaar maar ook coördinator en oprichter van KUNSTportaal heeft zij de nodige ervaring opgedaan. Juul heeft de HBO Creatieve therapie aan de Kopse Hof en de lerarenopleiding aan de Kunstacademie in Arnhem afgerond. Verder heeft zij zich gespecialiseerd in mensen met allerlei psychische problematiek en Niet Aangeboren Hersenletsel.

 

Juuls atelier in de Vlindertuin

KUNSTportaal werd druk bezocht maar was voor een aantal deelnemers te druk en met teveel prikkels. Daarom heeft zij JUULS ATELIER gestart. JUULS ATELIER is kleinschalig, prikkelarm en laagdrempelig. De prachtige locatie in een oud schooltje in De Vlindertuin, vlakbij Hoogte 80, omgeven door de buurtmoestuin is een fijne inspirerende plek. Deelnemers kunnen gebruik maken van de tuin en daar eventueel aan meewerken. Er zijn meerdere maatschappelijke ondernemingen en kunstenaars in de school. Deze plek is fijn, veilig en inspirerend voor een groot aantal deelnemers die zich goed kunnen ontwikkelen in het kader van Activerend Werk, zowel op persoonlijk vlak als op beeldend vlak en dat geeft voldoening voor de deelnemers en ook voor Juul.

 

Juul:" Natuurlijk blijf ik betrokken bij JUULS ATELIER, na 1 januari vervang ik Lynke graag als zij niet kan werken. Ook zal ik Lynke blijven helpen als dat nodig is. Het is fijn dat JUULS ATELIER in goede handen is bij Lynke en door kan gaan, daar heb ik het volste vertrouwen in! Nu komt er weer tijd voor mij om zelf te schilderen en beelden te maken ( nieuwe website over mijn werk wordt aan gewerkt ,www.juulhogeling.nl).

 

Uit idealisme ben ik in 2014 imker geworden met bijenvolkjes in mijn tuin en in Park Klarenbeek. Al jaren schrijf ik stukjes over bijen en ben ik mij gaan specialiseren in wilde bijen en andere insecten en vlinders. Ik ben zeer betrokken bij de natuur en maak me zorgen over hoe wij ermee omgaan. Daarom heb ik de cursus gevolgd voor ambassadeur biodiversiteit, ook een nieuwe uitdaging waarin ik iets kan betekenen.

Natuur is een belangrijk thema in mijn werk evenals de vele reizen over de hele wereld" . 

 

email: juulhogeling@gmail.com

Juul in 2017 toen zij Juulsatelier oprichtte in De Vlindertuin