Lynke van den Eertwegh is in de voetsporen van Juul Hogeling gestapt en heeft Juulsatelier vanaf januari 2023 overgnomen. Ze is sinds 2004 werkzaam als beeldend kunstenaar, hulpverlener en docent. Kunst is in al haar werkzaamheden het uitgangspunt waarbij ze de ene keer meer hulpverlener is en de andere keer meer kunstenaar of docent. Haar werk is haar passie, als maker en ook als begeleider. 

 

Lynke: “Mijn motto is werken vanuit gelijkwaardigheid en respect om zo samen mooie dingen te ontdekken. Toen Juul Hogeling mij vroeg als haar opvolger bij Juuls atelier was ik gelijk enthousiast. Het atelier is fantastisch mooi licht en is kleinschalig waardoor er ook aandacht is voor elk individu. De samenwerking met Juul verloopt soepel en natuurlijk, we inspireren elkaar. 

Ervaring 

Beeldend kunstenaar

In 2004 ronde Lynke op kunstacademie Minerva in Groningen de opleiding voor autonome beeldende kunst af, in de richting schilderen. Thuis in Nijmegen maar ook in Juuls atelier werkt ze aan opdrachten en aan persoonlijk werk. Op de site lynke.nl kun je foto’s en informatie vinden over het beeldende werk. 

 

Hulpverlener

Als creatief begeleider is Lynke jarenlang in dienst geweest bij de RIBW (Regionale Instelling voor Beschermd Wonen) op Kunstportaal in Arnhem. Hier heeft ze ervaring opgedaan in het werken met psychosociale problematieken. Kunst als instrument bij het opbouwen van zelfvertrouwen, aanboren en ontwikkelen van talenten, maar ook om sociale vaardigheden te versterken en weer meer plezier in het leven ervaren. Met twee broers (tweeling) met schizofrenie heeft ze van dichtbij gezien wat het betekent voor mensen en hun omgeving om hiermee te maken te hebben.

In 2021 heeft ze het diploma Social Work behaald ook wel SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) genoemd.  De combinatie van hulpverlenen en artistiek bezig zijn, zie ze als een groot goed. Creativiteit verbindt en kan een middel zijn om mensen vooruit te helpen. Haar opleiding Social Work heeft haar geleerd deze groei te structureren en inzichtelijk te maken waardoor talenten zich maximaal kunnen ontplooien.

 

Docent

In 2009 is Lynke afgestuurd als docent beeldende vorming. Als freelancer heeft ze op verschillende plekken schilder en boetseer workshops gegeven. Op de schilderschool Boulevard Magenta in Laag Soeren heeft ze als docent gewerkt en verschillende schilder technieken gedoceerd.


lynke.nl

info@lynke.nl

Foto: Michel Lammerse, https://michellammerse.com